3 ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΙΚ

Πολλά κέικ και μους οφείλουν την ελαφριά σύνθεσή τους στα τέλεια χτυπημένα αυγά. Ο αέρας που δημιουργείται στα αυγά που χτυπάμε, επιτρέπει στις μικροσκοπικές φυσαλίδες να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα, βοηθώντας έτσι το κέικ να φουσκώσει περισσότερο. Πού πρέπει να δώσεις προσοχή;

1.Μεγάλο μπολ
Όταν χτυπάς αυγά με το μίξερ χειρός φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα μπολ αρκετά μεγάλο γιατί ο όγκος τους θα πολλαπλασιαστεί γύρω στις 6 με 9 φορές. Προτίμησε ανοξείδωτα ή γυάλινα μπολ γιατί τα πλαστικά δεν καθαρίζουν ποτέ τελείως και μένει μια λιπαρή υφή. Τόσο το μπολ όσο και τα εργαλεία χτυπήματος θα πρέπει να είναι καθαρά γιατί το παραμικρό ίχνος λίπους θα σε απομακρύνει από το τέλειο αποτέλεσμα.

2.Θερμοκρασία Δωματίου
Τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου προκειμένου να εξασφαλίσεις μεγαλύτερο όγκο. Αν τα αυγά ήταν στο ψυγείο, άφησέ τα 30 λεπτά εκτός πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αν η συνταγή λέει να χτυπήσεις τα ασπράδια μέχρι να γίνουν «αφρός», χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πυκνές μικροσκοπικές φυσαλίδες.

3.Η Προσθήκη της Ζάχαρης
Το πότε και πώς θα προστεθεί η ζάχαρη είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να προστεθεί σταδιακά ώστε να έχει χρόνο να διαλυθεί. Στην αρχή χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη, περίπου δύο κουταλιές της σούπας τη φορά. Χτύπα μέχρι να σχηματιστεί μια γυαλιστερή και συμπαγής κρέμα.
3 ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΙΚ 4.5 5 NIKOS Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 Πολλά κέικ και μους οφείλουν την ελαφριά σύνθεσή τους στα τέλεια χτυπημένα αυγά. Ο αέρας που δημιουργείται στα αυγά που χτυπάμε, επιτρέπε...


On : Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!