ΑΦΡΟΣ ΣΤΗ ΜΠΥΡΑ

ΑΦΡΟΣ ΣΤΗ ΜΠΥΡΑ Γνωρίζετε οτι ο αφρός στην μπύρα δεν είναι διακοσμητικός αλλα έχει λόγο ύπαρξης;Ο ρόλος του είναι να  προστατεύει τη μπύρα απο την επαφή μ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΗ

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΗ Κέικ, μπισκότα, μπάρες, τάρτες, όλα μπορούν να γίνουν με βρόμη. Τι είναι, όμως, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα δημητριακά; ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΕΛΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΕΛΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ Το ξέρετε οτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για ζάχαρη στις συνταγές σας;Ξεκινήστε με το να χρησιμοποιήσετε μισή δόση ζάχαρης και ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΨΙΛΟΚΟΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΑΣ

ΨΙΛΟΚΟΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΑΣ Αν η συνταγη που φτιαχνετε απαιτει λεπτοκομενες φετες κρεατος(μοσχαρι/χοιρινο/πουλερικο),απλα βαλτε το κρέας σας στην κατάψυξη για μιση ωρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ Αν η συνταγη σας απαιτει γαλα εβαπορε σε κρεμα η θελετε να φτιαξετε ετσι κι αλλιως κρεμα απο γαλα εβαπορέ,βάλτε το κουτάκι/α του εβαπορε σ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ Τις πλαστικές κουρτίνες  της μπανιέρας,αν έχουν λεκέδες απο άλατα και σαπούνια,μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για τα ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ Όταν το ψωνίζουμε.  Το φρέσκο, καλής ποιότητας χοιρινό κρέας έχει χρώμα ροζ γυαλιστερό. Το λίπος του φαίνεται ξεκάθαρα, είναι πυκνό και ά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΑΡΑ ΤΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΑΡΑ ΤΟΥ Παρτε ενα σφουγγαρακι κουζινας και στη ΜΑΛΑΚΗ πλευρα  αφου πρωτη τη βρεξετε σε ζεστο νερο,βαλτε αμμωνια και τριψτε τη σχαρα.Αν δεν πιασει ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ Λαιμός  Αρκετά λιπαρός και μαλακός, ψήνεται γρήγορα και είναι ιδανικός για σχάρα, για φούρνο και για μπεκρή μεζέ. Καπάκι   Σχετικά μα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ Είναι οικονομικά, μας κάνουν καλό και δίνουν στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια. Ανεξάρτητα από ποια συνταγή επιλέ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΟΥΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΟΥΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ Για φρέσκους κύβους μυρωδικών κάντε το εξής:Ψιλοκόψτε τα αγαπημένα σας μυρωδικά μαιντανό,δενδρολίβανο,δυόσμο,βασιλικό,θυμάρι κλπ και μο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Είναι ένα υλικό του οποίου η χρήση θέλει τέχνη και γνώση. Τώρα που έρχεται το Πάσχα, θεωρώ καλό να σας το αναλύσω. Η ζύμη της μαγιάς αποτε...

Διαβάστε περισσότερα »


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΣΑΝ Παρά την λάθος εντύπωση που έχουμε για την καταγωγή του κρουασάν, σαν αρτοσκεύασμα Γαλλικής επινόησης, στην πραγματικότητα δεν είναι Γαλλι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ Αν έχετε δάφνη στο σπίτι σας και θέλετε να αποξηράνετε δαφνόφυλλα για να χρησιμοποιήσετε αργότερα στα φαγητά σας,κάντε το εξής:κόψτε μερικ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΑΣ Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μυγάκια γίνονται ενοχλητικά και πολλες φορές μπαίνουν στα ροφήματα και τον καφέ σας:Δείτε τι μπορείτε ν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΨΑΡΙΟΥ

ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΨΑΡΙΟΥ Δοκιμάστε να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο ψάρι μέσα σε γάλα . Το κρέας του θα είναι τρυφερό σαν φρέσκου ψαριού και η γεύση του πιο έντονη.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Για να μήν κολάνε τα πλαστικά μπολάκια και τα τάπερ στην κατάψυξη,τρίψτε το κάτω μέρος ους που ακουμπά στην κατάψυξη με κερί.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΓΟΥΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΩΣ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΓΟΥΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ Για να ωριμάσουν γρήγορα τα αβοκάντο σας,τυλίξτε τα ένα ένα σε χαρτί εφημερίδας και βάλτε τα σε ένα καλάθι που στη μέση του εχει ενα μήλο....

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Οταν φτιάχνετε ζυμαρικά που η συνταγή απαιτεί να τα ενσωματώσετε στη σάλτσα πρίν τα σερβίρετε,βράστε τα 1 λεπτο λιγότερο απο αυτο που γράφ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ Αν οι άκρες του φύλου της πίτας σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, περάστε το κατά μήκος και διπλώστε το γύρω από ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΥΔΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΥΔΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Αν σας παράπεσε ξύδι στο φαγητο,μπορείτε να το διορθώσετε ρίχνοντας στην κατσαρόλα 1 ωμό αυγό για ένα τέταρτο και μετά το αφαιρέσετε.Το αυ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ Αν έχετε πολλά λεμόνια,μπορείτε να διατηρήσετε όσα λεμόνια δέ θα χρειαστείτε τις επόμενες μέρες βάζοντάς τα σε ένα πλαστικό δοχείο,τα σκ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια που έχετε στο ψυγείο,αλλα καθε φορά που το κάνετε σας ξεραίνονται,δοκιμάστε να τα ζεστάνετε για 10...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΨΑΡΙΛΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΨΑΡΙΛΑ Αν μαγειρέψατε ψάρι σε τηγάνι η κατσαρόλα και θέλετε να φύγει γρήγορα η ψαρίλα απο το σκεύος σας,βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ξίδι στο σκε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΞΥΔΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΞΥΔΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ξύδι απο λευκό κρασί,βάλτε σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και τοποθετήστε ένα χοντρό μακαρόνι σάν αυτά που φτ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΟΤΗΡΙΑ Για να κάνετε τα ποτήρια η τα γυαλικά σας να αποκτήσουν τη χαμένη λάμψη τους ξανά,βυθίστε τα σε μια λεκάνη με νερό-ξύδι και μια ωμή πατάτα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ Για να καθαρίσετε εύκολα το αντικολλητικό τηγάνι,ρίξτε λίγο ανθρακούχο νερό η σόδα η κάποιο αναψυκτικό με ανθρακικό και αφήστε το να δράσε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ Αν θέλετε να προλάβετε τη συσσώρευση λιπών στο σιφώνι του νεροχύτη σας,ρίχνετε 1 φορά το μήνα τα κατακάθια του ελληνικού καφέ και ξεπλύνετ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ Αν τα ρεβύθια σούπα που φτιάχνετε σας βγήκαν πολύ αραια,δοκιμαστε να βαλετε στο μούλτι λίγο ζουμάκι με ποσότητα απο τα ρεβύθια(προσθέστε μ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ                                                     ΨΥΞΗ                                                         ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ζαμπόν φέτες ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ Αν σας εχει αρπάξει η κατσαρόλα και έχετε ακολουθήσει τα βήματα εδώ ,αλλα παρ όλα αυτά το φαγητό σας έχει τη γεύση καμένου,δοκιμάστε να ρί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Για να εξαφανιστούν εντελώς οι σκληροί λεκέδες απο τις πετσέτες κουζίνας,βάλτε τες απο βραδύς σε μία λεκάνη με νερό οπου θα έχετε προσθέσε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αλλα είναι πολύ σκληρο απο το ψυγείο,βάλτε την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα σε 2 φύ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΑΡΑΙΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΑΡΑΙΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ Αν φτιάχνετε λεμονάτο και για κάποιο λόγο η σαλτσούλα σας είναι πολύ αραιή και δέν έχει δέσει,δοκιμάστε το εξής:Αφαιρέστε το κρέας απο την...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Αν θέλετε να διατηρήσετε ζεστό τον πουρέ μέχρι το σερβίρισμα,κάντε το εξής κολπάκι:Σιγοβράστε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βάλτε απο πάνω τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ Για να ανοίξετε εύκολα τα βαζάκια σας,δοκιμάστε να τα χτυπήσετε στο καπάκι με την παλάμη σας πολύ δυνατά και μετα ξαναδοκιμάστε.Ειναι ενα ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΘΕΙ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΘΕΙ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ Αν χρησιμοποιείτε μουστάρδα σε βαζάκι,κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε πασπαλίστε λίγο αλάτι στην επιφάνεια για να μήν ξεραθεί.Την επόμενη ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΛΕΙΨΤΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ

ΑΛΕΙΨΤΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ Ενα απλο κολπάκι θα σας βγάλει απο πολλούς μπελάδες:Τρίψτε το παγωμένο βούτυρο σε άνα τρίφτη και μετά απλώστε το στο ψωμί σας.Μήν ξεχάσετε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Ανοίξατε να πιείτε ενα κρασί με την παρέα σας αλλα ο φελλός αρνείται πεισματικά να ξαναμπει στο στόμιο του μπουκαλιού;Δοκιμάστε να βάλετε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ Αν θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας ψιλοκομμένο σκόρδο για τις μαγειρικές σας δημιουργίες,ψιλοκόψτε αρκετή ποσότητα σκόρδου,βάλτε το σε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΟΥ Για να καθαρίσετε την πλάκα του σίδερου σιδερώστε χαρτί στο οποίο θα έχετε ρίξει χονδρό αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα »


ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΠΟΣΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΠΟΣΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ Για να υπολογίσετε πόσα μπουκάλια ποτά θέλετε ανάλογα με τους καλεσμένους σας να έχετε υπόψη σας ότι: 1 μπουκάλι ουϊσκυ, τζιν και βότκα δί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ

ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ Ο καφές φίλτρου νοστιμίζει αν ρίξετε στο φίλτρο μαζί με τον καφέ λίγο κακάο ή σκόνη βανίλια και κανέλλα. Επίσης αν ο καφές φίλτρου σας φαί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ

ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ Οταν τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για το φαγητό σας μην αφήνετε το λάδι να ζεσταθεί τόσο οσο να αρχίζει να βγάζει καπνους!Αφ ενός το φαγητό σα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ BASMATI

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ BASMATI Για να διατηρήσετε την υφή του ρυζιού basmati την ώρα που θα το σερβίρετε,απλά κάντε υπομονή και μήν ανοίξετε καθόλου την κατσαρόλα μέχρι ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΡΥΖΙ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΡΥΖΙ Αν αφαιρεθήκατε και σας άρπαξε το ρυζι,μπορείτε να το διορθώσετε!Απλά ρίξτε μια φέτα άσπρο ψωμί πάνω του,αφήστε το για 5-10 λεπτά για να ε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΕΝΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΕΝΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ -Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΑΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΚΕΙΚ Αν είχατε ένα μικρό ατύχημα με το κέικ που φτιάξατε και σας άρπαξε λίγο από πάνω, μην αγχώνεστε! Μπορείτε να το καμουφλάρετε καλύπτοντάς τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ Σας αρέσει το τζατζίκι,αλλα δεν αντέχετε μετα την καταναλωσή του τη δυσοσμία του στόματος;Δοκιμάστε να ρίξετε στο μίγμα σας την ώρα που το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!