Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξί...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Home > All posts
By NIKOS
Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξί...
By NIKOS
Μάθε τον κανόνα για τη σωστή ποσότητα, πριν τα προσθέσεις στη συνταγή σου. Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν τον εξής κανόνα για τα μυρωδικ...
By NIKOS
Το σωστά μαγειρεμένο κρέας μπορεί να γίνει μια πολύ εύκολη υπόθεση, αν αποφύγεις αυτά τα λάθη. Τους περισσότερους τους αγχώνει το να μα...
By NIKOS
Πολλά κέικ και μους οφείλουν την ελαφριά σύνθεσή τους στα τέλεια χτυπημένα αυγά. Ο αέρας που δημιουργείται στα αυγά που χτυπάμε, επιτρέπε...
By NIKOS
Αν αλείψεις ελάχιστο λάδι πάνω στο κουτάλι με τη βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας, το μέλι δεν κολλάει ως συνήθως.
By NIKOS
Βρέξε μία πετσέτα με ζεστό νερό και τύλιξέ τη γύρω από φόρμα. Μετά από λίγο επανάλαβε τη διαδικασία και το κέικ θα βγει «αλώβητο» από τη ...
By NIKOS
1. Κράτησε το κοτόπουλο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσεις. 2. Αφού κόψεις ωμό κοτόπουλο πλύνε με ζεστό νερό και σα...
By NIKOS
Καλή η μαγιονέζα αλλά τι θα έλεγες να της δώσεις λίγη γεύση παραπάνω; Μετέτρεψε την κλασσική μαγιονέζα σε ένα νέο, εντελώς διαφορετικό ντ...
By NIKOS
Το μέλι δεν αλλοιώνεται οπότε δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Ίσα-ίσα εάν ζαχαρώνει σημαίνει ότι είναι φυσικό και αγνό μέλι από άνθη. Τι ...
By NIKOS
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το κρέας για ένα ολόκληρο βράδυ σε ένα αναψυκτικό με ανθρακικό ή εναλλακτικά μέσα σε σόδα. Ου...
By NIKOS
Τις πατάτες που θέλετε να κάνετε πουρέ, πρέπει να τις λιώνετε όσο είναι ζεστές, γιατί λιώνουν πιο εύκολα και δε δημιουργούνται "κόμπ...
By NIKOS
Το ντρέσινγκ στην πατατοσαλάτα πρέπει να ρίχνεται όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα!
By NIKOS
Το πιο σουπερ κολπακι για τραγανο και πεντανοστιμο ποπ-κορν!!! Μουλιαστε τους σπορους του καλαμποκιου σε ενα μπολακι με νερο για 10 λεπ...
By NIKOS
Ανακουφιστείτε με μιά κουταλιά μέλι διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και πιείτε το αργά.
By NIKOS
Αν από την υγρασία το πακέτο της ζάχαρης έγινε ένα κομμάτι, βάλτε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο.
By NIKOS
Χρησιμοποιήστε ψωμί για τοστ, φρυγανισμένο και ελαφρά καψαλισμένο από τη φρυγανιέρα. Ραντίστε το με λίγο νερό, φροντίζοντας να μη μουλιάσ...
By NIKOS
Το τριμμένο τυρί διατηρείται θαυμάσια στην κατάψυξη. Βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και παίρνετε κάθε φορά όσο χρειάζεστε ...
By NIKOS
Αν αφήσετε ένα αβγό στο ψυγείο για μια βδομάδα θα είναι πιο φρέσκο από ένα αβγό που είχατε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μέρα. Ενώ το ...
By NIKOS
Αν τα αβγά σας είναι παγωμένα, για να μη σπάσουν στο βράσιμο, τρίψτε τους το τσόφλι με μισό λεμόνι πριν τα βάλετε στο νερό.
By NIKOS
Υλικά για ποσότητα περίπου 750 ml 1/2 κούπα τσαγιού υγρό σαπούνι ελιάς 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι 1 κουταλιά σούπας σόδα πλυντηρίου ...
By NIKOS
Υλικά για δόση 2½-3 λίτρα 1½ κούπα Η2Ο2 Υπεροξείδιο του Υδρογόνου 3% (Εργαστηριακό απολυμαντικό, κόστος: 1,80€ τα 240 ml απο το Φαρμακε...
By NIKOS
Υλικά: Αιθέριο έλαιο: Tea Tree, θυμάρι και λεβάντα Και τα τρία αυτά φυτά έχουν πανίσχυρες αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηρι...
By NIKOS
Θα χρειαστείτε: 2/3 κούπας οινόπνευμα 95° 1/3 κούπας gel αλόης 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (tea tree, λεβάντα, μέντα ή άλλο) Δοχείο α...
By NIKOS
Xρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό γενικό καθαριστικό: • 1/2 κουταλάκι υγρή σόδα (ανθρακικό νάτριο) • 2 κουταλάκια βόρακα • 1/2 κουταλάκι υ...
By NIKOS
Για τους αρμούς, φτιάξτε ένα πηχτό μείγμα ξιδιού και μπέικιν πάουντερ ή ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λεμονιού, επίσης πηχτό. Tρίβετε μ...
By NIKOS
Aδειάζετε το ψυγείο από τα τρόφιμα. Σε ένα ψεκαστήρι αναμείξτε: • 1 κουταλάκι βόρακα • 3 κουταλιές ξίδι • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αν...
By NIKOS
Για ξύλινα πατώματα, αναμείξτε ένα μέρος λάδι και ένα μέρος ξίδι και τρίψτε. Eιδικά για τα ξύλινα πατώματα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα υφ...
By NIKOS
Για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων, πρέπει μια φορά το εξάμηνο τουλάχιστον να κάνουμε μια γενική πλύση,...
By NIKOS
• 2 κουταλάκια αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου • 2 φλιτζάνια νερό. Aνακατεύετε σε ψεκαστήρι, ανακινείτε καλά και ψεκάζετε όπου υπάρχει πρόβλ...
By NIKOS
1) Για την επιφάνεια της ηλεκτρικής κουζίνας, εστίες και εμαγιέ, που έχουν γεμίσει λίπη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε υγρό απορρυπ...
By NIKOS
1) Για δύσκολους λεκέδες στο φούρνο, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από 2 κουταλιές υγρό σαπούνι και 2 κουταλάκια βόρακα σε ζεστό νερό. 2) ...
By NIKOS
1) Για να καθαρίσουμε εσωτερικά και εξωτερικά τον φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιούμε ζεστό νερό και σαπούνι σε μαλακό πανί στο οποίο μπ...
By NIKOS
250 ml μηλόξυδο ή λευκό ξύδι (φθηνό θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ Carrefour -0,80 λεπτά/φιάλη- γενικά, σε άλλα σουπερ μάρκετ είναι σχετικά ...
By NIKOS
Tο χαλί κοντά στο τζάκι μπορεί να έχει λεκέδες από κάρβουνο. Σε αυτή την περίπτωση, τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα για να φύγουν οι καμέν...
By NIKOS
Συσκευασία 4 λίτρων 130 γρ. σαπούνι πράσινο (τριμμένο) ή Μασσαλίας ή λευκό (όχι Αρκάδι) 130 γρ. βόρακα 130 γρ. σόδα πλύσεως/εάν χρησιμ...
By NIKOS
By NIKOS
Για να διώξετε τις μυρωδιές του τζακιού, ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα ρηχό σκεύος, βάλτε το μέσα στην εστία και αφήστε το όλη τη νύχτα.
By NIKOS
Φτιάξτε ένα διάλυμα από ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και μία κουταλιά λεμόνι και καθαρίστε τα έπιπλα. n Για να καθαρίσετε τους λεκέδες νερού στ...
By NIKOS
Για να καθαρίσουμε τις inox οικιακές μας συσκευές, αρκεί να διαλύσουμε σε λίγο χλιαρό νερό υγρό απορρυπαντικό και λίγη σόδα και να περά...
By NIKOS
Για να διατηρηθούν στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά βαζάκια της μουστάρδας, της μαρμελάδας, της σάλτσας και των πελτέ...
By NIKOS
Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι λάδι (ή ξύδι), 2 κλωνάρια άνηθο και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Αφήστε το για μερικές μέρες να πάρει το άρωμα των μπαχ...
By NIKOS
Για να παραμείνουν ζωντανά τα χρώματα των λαχανικών που θέλουμε να βράσουμε, τα προσθέτουμε σε νερό που ήδη βράζει μαζί με μισή κουταλιά τ...
By NIKOS
Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό το φρέσκο μαϊντανό, κόψτε τα κοτσάνια του λίγα χιλιοστά και βάλτε τον σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Ανανεώ...
By NIKOS
Η σάλτσα πέστο διατηρείται στο ψυγείο αρκετές μέρες με "ζωντανό" το πράσινο χρώμα της αν την καλύψετε ολόκληρη με ελαιόλαδο.
By NIKOS
Έχετε γρατσουνιές σε ξύλινα έπιπλα και δεν γνωρίζετε πως να τις αφαιρέσετε; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα καρύδι! Το καρύδι περιέχει...
By NIKOS
Σε ρούχα, έπιπλα και μοκέτες Σε ρούχα: Βάλτε λίγη γλυκερίνη σε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψτε ελαφρώς το λεκέ. Αφήστε το ν...
By NIKOS
Ο όρος κερί αναφέρεται σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που είναι εύπλαστης στερεάς μορφής σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος και λιώνουν σε θε...
By NIKOS
Η Κέτσαπ είναι μια δημοφιλής σάλτσα, η οποία συνήθως έχει βάση τις ντομάτες. Τα βασικά συστατικά της σύγχρονης κέτσαπ είναι ντομάτες, ξίδι...
By NIKOS
Η κόλα και τα αναψυκτικά με τεχνητά χρώματα λεκιάζουν τα δόντια. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι καταστρέφουν 10 φορές περισσότ...
By NIKOS
Πειράματα έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση καρυδιών μειώνει σημαντικά την εμφάνιση όγκων στο μαστό, τον αριθμό αδένων με όγκο και το μέγεθος...