Ενα κρέας που εκτίθεται,έστω και ένα μερος αυτού στην κατάψυξη,μαυρίζει και ξεραίνεται κι όταν το μαγειρεύετε παραμένει στεγνό,σκληρό και ...
ΠΩΣ ΑΠΟΨΥΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Home > Archives for Μαΐου 2015
By NIKOS
Ενα κρέας που εκτίθεται,έστω και ένα μερος αυτού στην κατάψυξη,μαυρίζει και ξεραίνεται κι όταν το μαγειρεύετε παραμένει στεγνό,σκληρό και ...
By NIKOS
Απαραίτητη προυπόθεση για να λιώσουν όλα σχεδόν τα κρεατικά,είναι το καλό σφράγισμα της λαδόκολλας και το δέσιμο με σπάγγο.Ετσι θα κρατήσε...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε τους γαύρους,αφαιρείτε το κεφάλι τους και κατόπιν τους ανοίγετε κατα μήκος της κοιλιάς,αφήνοντάς τους ενωμένους στην π...
By NIKOS
Τα κολοκύθια μπορούν να καταψυχθούν αφού ζεματιστούν ομως πρώτα.Οταν κρυώσουν και στεγνώσουν πρέπει να κοπούν σε φέτες και να τοποθετηθούν...
By NIKOS
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το τυρί είναι να το διπλώσετε σε χαρτί ψησίματος και να το διατηρήσετε σε δροσερό μέρος (7-14 βαθμού...
By NIKOS
Το φύλλο της πίτας θέλει καλό ζύμωμα και καλή ξεκούραση.Οταν ζυμώνουμε,αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα ετσι ωστε να α...
By NIKOS
Σκεπάζουμε αμέσως το κρέας όταν το βγάλουμε απο το φούρνο με αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα,ωστε να ανακτήσει και να ρουφήξει τους χυμούς του ...
By NIKOS
Μόλις γυρίσετε σπίτι απο την αγορά πρέπει να ξετυλίγετε το κρέας απο τα χαρτιά και τις μεμβράνες,καθώς η υγρασία τους σε επαφή με αυτά δη...
By NIKOS
Οταν φτιάχνετε παντεσπάνι για κορμό,μόλις το βγάλετε απο το φούρνο τυλίξτε το σε μια καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη στρίψτε σ...
By NIKOS
Για να απαλλαγείτε απο τα κουνούπια προμηθευτείτε απο καποιο φαρμακείο αιθέριο έλαιο σιτρονέλας και ποτίστε με αυτό μπαμπάκια γυρω απο το...
By NIKOS
Αλλη μια καλή λύση για να απαλλαγείτε απο τα κουνούπια,είναι η εξής:Τοποθετήστε σε ένα αντικουνουπικό που δουλεύει με ταμπλέτα ενα φρέσκο...
By NIKOS
Για να διατηρήσετε το προζύμι,βάλτε το σε ένα γυάλινο ποτήρι και έπειτα αναποδογυρίστε το σε ενα πιατάκι.Επειτα φυλάξτε το στο ψυγείο.
By NIKOS
Οταν φτιάχνετε χαλβά με λεπτό σιμιγδάλι θα έχει απαλή και κρεμώδη υφη.Αντίστοιχα,οταν τον φτιάχνετε με χοντρό σιμιγδάλι οπως ο παραδοσιακ...
By NIKOS
Αν σας μένουν μπανάνες που δεν έχετε προλάβει να καταναλώσετε και έχουν μαυρίσει ή αρχίζουν να μαυρίζουν,μήν τις πετάξετε!Πολτοποιήστε τε...
By NIKOS
Οταν σας περισσεύει πελτές τομάτας για να μην πιασει μουχλα η να μαυρίσει μέχρι την επόμενη φορά που θα τον χρησιμοποιήσετε,κάντε το εξής...
By NIKOS
Για να έχετε πάντα στη διάθεσή σας χυμό λεμονιού για τα φαγητά σας ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες οπου δύσκολα βρίσκει κανείς ελληνικά...
By NIKOS
Για να μαλακώσετε και να κάνετε να ψηθεί πιό γρήγορα το χοιρινό η μοσχαρίσιο κρέας,απλά γεμίστε μια απλή σύριγγα με χυμό πορτοκαλιού και...