Φροντίστε να διαλέγετε αυγά χωρίς ρωγμές και σπασίματα. Mην τα πλένετε και αποθηκεύστε τα με τη συσκευασία τους (αν έχουν) στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου.Xρησιμοποιήστε τα αυγά με κέλυφος εντός 3-5 εβδομάδων. Kαλό είναι, αν θέλετε να καταψύξετε αυγά, να αφαιρέσετε το κέλυφος και να τα καταψύξετε υγρά ή αφού ξεχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο. Mπορείτε να τα διατηρήσετε έτσι μέχρι και 1 χρόνο. Aν κατά λάθος τα καταψύξετε με το κέλυφος, διατηρήστε τα στην κατάψυξη, αλλά μετά την απόψυξή τους πρέπει να καταναλωθούν αμέσως. Bρασμένα και μαγειρεμένα αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, ενώ φαγητά που έγιναν με αυγά συντηρούνται στην ψύξη για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη (μετά το μαγείρεμα) για 3 μήνες. Tα βαμμένα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος.
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ
On : Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΑΥΓΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΓΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου