ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ


Tα άλατα προκύπτουν από την εξουδετέρωση των οξέων και των βάσεων.
Όταν το νερό περιέχει πολλά άλατα θεωρείται σκληρό και δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και για οικιακή χρήση. Υπάρχει πιθανότητα, όταν το νερό που πίνουμε είναι σκληρό, τα άλατα να συσσωρεύονται στον οργανισμό και να δημιουργούν παθολογικές καταστάσεις, όπως "πέτρες" στο νεφρό. Αντίθετα, όταν περιέχει λίγα άλατα λέγεται μαλακό. Πολλές ηλεκτρικές συσκευές καταστρέφονται από άλατα που περιέχει το νερό και γι αυτό για να μειώσουμε τις πιθανότητες βλάβης τους, χρησιμοποιούμε τα αποσκληρυντικά του νερού.

Σε ντους, φίλτρα, βρύσες και πλακάκια
Ντους, φίλτρα και βρύσες
Τα άλατα αφαιρούνται με οξικό οξύ. Βάλτε το φίλτρο σε ένα μπολ και βεβαιωθείτε ότι είναι 100% καλυμμένο από οξικό οξύ. Το οξικό οξύ πρέπει να δράσει τουλάχιστον 4 ώρες αλλά και παραπάνω αναλόγως με τα άλατα. 

Πλακάκια
Τα άλατα αφαιρούνται με ένα διάλυμα κιτρικού οξέος. Όσο ποιο πολλά άλατα, τόσο θα είναι η ώρα δράσης που χρειάζεται. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

Σε κρύσταλλο
Τα άλατα αφαιρούνται με υδροχλωρικό οξύ. Ρίξτε λίγο υδροχλωρικό οξύ στο ποτήρι και γυρίστε το έτσι ώστε το υδροχλωρικό οξύ να έρθει σε επαφή με όλο το γυαλί. Αφήστε το για μερικές ώρες και συνέχεια ξεπλένετε καλά με νερό αρκετές φορές.

Το υδροχλωρικό οξύ είναι εξαιρετικά διαβρωτικό, οπότε χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια.
ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ 4.5 5 NIKOS Τρίτη 14 Μαΐου 2013 Tα άλατα προκύπτουν από την εξουδετέρωση των οξέων και των βάσεων. Όταν το νερό περιέχει πολλά άλατα θεωρείται σκληρό και δεν είναι πόσ...


On : Τρίτη 14 Μαΐου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!