Πως θα βράσεις τα αβγά χωρίς να σπάσουν

Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη βαφή των αυγών. Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αβγά σου και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και η δεύτερη να τα βάψεις μαζί με αυτήν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να γλιτώσεις κόπο και χρόνο αλλά και να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες!
Η θερμοκρασία έχει σημασία!
Βασικός κανόνας για να μη ραγίσουν τα αυγά είναι να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το νερό. Οπότε καλό θα είναι να τα βγάλεις λιγάκι νωρίτερα από το ψυγείο και να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για κάποιες ώρες. Αν υπάρξει απότομη και μεγάλη αλλαγή στη θερμοκρασία, θα προκληθεί απότομη συστολή ή διαστολή στο τσόφλι του αβγού, κάτι που θα οδηγήσει στο σπάσιμο ή ράγισμά του.
Μην τα στριμώχνεις – άσε τα να αναπνεύσουν
Για να αποφύγεις το στρίμωγμα μεταξύ τους μέσα στην κατσαρόλα τοποθέτησε μια μικρή στρώση κάθε φορά ενώ μπορείς να βάλεις στον πάτο κι ένα μικρό πανάκι, που θα απορροφά τους κραδασμούς κατά τον βρασμό.
Κλείσε τη φωτιά αν δε θέλεις να θρηνείς… σπασμένα αβγά
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά το βρασμό. Αν δεν χαμηλώσεις τη φωτιά το πιθανότερο είναι να έχεις αρκετές απώλειες γι΄αυτό φρόντισε να μειώσεις τη θερμοκρασία ή και να σβήσεις εντελώς το μάτι της κουζίνας. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει λοιπόν, χαμήλωσε την ισχύ της κουζίνας σου ή κλείσε την εντελώς, αφήνοντας όμως την κατσαρόλα πάνω στο ήδη καυτό μάτι για περισσότερα από 15 με 20 λεπτά.
Ξίδι κι αλάτι κάνουν κι αυτά δουλίτσα!
Αν ρίξεις ξίδι κι αλάτι στο νερό, ακόμη κι αν κάποιο αβγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό.
Ακολούθησε τις οδηγίες βήμα-βήμα
Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη βαφή ακολούθησε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσεις το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσεις βυθισμένα μέσα σε αυτήν. Στη συνέχεια βγάλε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα.
Πως θα βράσεις τα αβγά χωρίς να σπάσουν 4.5 5 NIKOS Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη βαφή των αυγών. Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αβγά σου και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και...


On : Σάββατο 30 Μαρτίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!