Για να είσαι σίγουρη/ος λοιπόν πως επέλεξες φρέσκο και πεντανόστιμο ψαράκι ακολολούθησε τις παρακάτω συμβουλές. Εξέτασε καλά το ψάρι να...
Κοίτα τα ψάρια κατάματα! Πως θα ψωνίσεις τα πιο φρέσκα θαλασσινά
Home > Archives for Νοεμβρίου 2011
By NIKOS
Για να είσαι σίγουρη/ος λοιπόν πως επέλεξες φρέσκο και πεντανόστιμο ψαράκι ακολολούθησε τις παρακάτω συμβουλές. Εξέτασε καλά το ψάρι να...
By NIKOS
Υπάρχει τρόπος να τα συντηρήσεις τραγανά και ολόφρεσκα για περισσότερο καιρό. Για να τα διατηρήσεις αρχικά βρες ένα ωραίο μεταλλικό κου...
By NIKOS
Τώρα που τα φρούτα είναι ώριμα, καιρός για σπιτικη μαρμελάδα Φτιάξε ό, τι λαχταράς, βερύκοκο, ροδάκινο, καρπούζι! Το μυστικό για να σφ...
By NIKOS
Μπορεί να έχεις ακούσει τη λέξη από τη μαμά ή τη γιαγιά σου... Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αλεύρι που προκύπτει από το άνθος τ...
By NIKOS
Αν έμεινε ζυμάρι δες πως θα ετοιμάσεις εκπληκτικά ορεκτικά σε χρόνο, αλλά και με κόπο μηδέν. Άνοιξε το ψυγείο και δες τι έχεις και τι μπ...
By NIKOS
Για να πετύχει η σαντιγί, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ παγωμένη πριν τη χτυπήσεις στο μίξερ ή με σύρμα. Καλό είναι λοιπόν να τ...
By NIKOS
Πολλές τροφές αφήνουν ανεξήτιλα το σημάδι τους στο στιλάτο γυάλινο ποτηράκι σου Ιδιαίτερα ύστερα από γεύματα που περιέχουν αυγό, κρεμμύ...
By NIKOS
Δοκίμασε την και θα δεις διαφορά στα γλυκά και το άρωμα... Η φυσική βανίλια, μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω, εγγυάται όμως μοναδικό ά...
By NIKOS
Την επόμενη φορά που θα ετοιμπάσεις μοσχαρίσια μπριζόλα, θυμίσου να πάρεις και ακτινίδια Στύψε το ακτινίδιο και "μαρίναρε" τ...
By NIKOS
Θες τα μπιφτέκια σου να είναι αφράτα; Για να το πετύχεις μπορείς να προσθέσεις στην ζύμη πριν τα ψήσεις λίγη μπύρα. Μην το παρακάνεις ...
By NIKOS
Δεν είναι μείγμα πολλών μπαχαρικών... είναι ένας και μόνο καρπός! Κι αν το όνομά του σου θυμίζει ανδρικό αποσμητικό, το allspice είναι ...
By NIKOS
- Sour Cream Dip από κρεμμυδόσουπα! Σου αρέσουν οι έτοιμες σούπες σε σκόνη; Αν έχεις μία από αυτές στο ντουλάπι σου θα κάνει ένα υπέροχο...
By NIKOS
Ξύσε την επιφάνεια των λαχανικών αντί να τα ξεφλουδίσεις... Πολλές θρεπτικές του ουσίες βρίσκονται στη φλούδα και όχι στο εσωτερικό. Όπ...
By NIKOS
Όσο νόστιμο είναι το μέλι, τόσο δύσκολο είναι να το βγάλεις από το κουτάλι που χρησιμοποίησες για να το απλώσεις στην φέτα με το ψωμί. ...
By NIKOS
Για ποιο λόγο θα το επιλέξεις; Σε ποια συνταγή ταιριάζει... γάντι; Το κομμάτι του λαιμού είναι πολύ μαλακό και αρκετά βέβαια πιο λιπαρό....
By NIKOS
Κάθε φορά ο ίδιος πονοκέφαλος! Πόσο κρέας πρέπει να πάρεις για 4 μερίδες φαγητό; Αν θες να υπολογίσεις το βάρος της μερίδας σου, καλό ε...
By NIKOS
Τι κι αν δρόσισε ο καιρός. Εσύ θέλεις παγωτό Αν η κατάψυξή σου το έχει κάνει "παγοκολώνα", τότε μπορείς να το έχεις έτοιμο σ...
By NIKOS
Όχι δεν είναι quiz. Είναι έξυπνος τρόπος να διατηρηθεί καλύτερα. Όταν ετοιμάζεις σαλάτα ή κάποια συνταγή και δεν θέλεις να βάλεις όλο τ...
By NIKOS
Είναι το πιο μαλακό και παράλληλα άπαχο κομμάτι που μπορείς να βρεις στο μοσχαρίσιο κρέας. Με λίγα λόγια είναι η επιλογή σου για φαγητά...
By NIKOS
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συντηρήσεις το αλάτι σου καλύτερα μέσα στην αλατιέρα και να μην πετρώσει και δεν πέφτει στο φαγητό. Το ρ...
By NIKOS
Σου έχει τύχει να μείνουν νόστιμα καρύδια στο σακουλάκι και να μαλακώσουν; Να χάσουν το τραγανό τους τελείωμα στο στόμα και να είναι ...
By NIKOS
Βγάλε τα αυγά από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ξεκινήσεις το γλυκό... Το μυστικό για αφράτη μαρέγγα που στέκεται και δίνει όγκο και αφράτη...
By NIKOS
Για να μην χρειάζεται να φοράς στολή τρελού επιστήμονα κάθε φορά που τηγανίζεις, φρόντισε ότι βάζεις στο καυτό λάδι να έχει στεγνώσει ...
By NIKOS
Ένας τρόπος να μειώσεις τις θερμίδες και να αυξήσεις την απόλαυση... Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις τηγανήτες, αντικατάστησε το γάλ...
By NIKOS
Κράτησε ένα κουτάκι στο συρτάτι με τα εξαρτήματα της κουζίνας Ειδικά αν έπιλέξεις κάποιο με υπέροχη γεύση φρούτων ή μέντας θα σε εξυπη...
By NIKOS
Ψέκασε τη νοστιμιά στο ταψάκι σου, αποφεύγοντας τις υπερβολές... Χρησιμοποίησε κάποια συσκευή ψεκασμού ή ένα μαγειρικό πινέλο για να ...
By NIKOS
Για να είναι φρέσκο και έτοιμο για χρήση... Τύλιξε το σε αλουμινόχαρτο και άφησε το φρέσκο σέλερι στο ψυγείο σου. Έτσι θα παραμείνει ζω...
By NIKOS
Δοκίμασε μια νέα τεχνική για υπέροχα πιάτα... Το ψητό κατσαρόλας, αλλά και ένα νόστιμο στιφάδο θα μαλακώσει και θα γίνει πιο τρυφερό αν α...
By NIKOS
Για να ψηθούν πιό γρήγορα αλλα και πιό καλά τα μπιφτέκια σας,αφού τα έχετε πλάσει πρώτα και προτού τα βάλετε για ψήσιμο ανοίξτε μία μικ...
By NIKOS
Ξέρεις πως το ψητό κρέας θέλει χρόνο να μελώσει και να γίνει λουκούμι! Αν όμως θέλεις να επιταχύνεις την διαδικασία στο φούρνου, χωρίς όμ...
By NIKOS
Φρέσκα αφράτα μανιτάρια... Πώς όμως θα ξέρεις ότι είναι και φρέσκα; Τα φρούτα έχουν ζωηρά χρώματα, τα λαχανικά σταθερή υφή! Τα μανιτάρια;...
By NIKOS
Άνοιξες το φακελάκι με τον εσπρέσο ή τον ελληνικό και γέμισε η κουζίνα μυρωδιά φρεσκοκομμένου καφέ. Για να απολαμβάνεις πάντα τον καφέ κ...
By NIKOS
Μυστικά για την πιο λεία, γυαλιστερή ρευστή σοκολάτα... Αρχικά, όπως γνωρίζεις για να λιώσεις σοκολάτα δεν πρέπει να βάλεις τα κομμάτια τ...
By NIKOS
Δοκίμασε να βάλεις τη γλαστρούλα του βασιλικού μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον τις βραδινές ώρες για να μην παγώσει και μαραθεί. Από την άλλη...
By NIKOS
Δουλεύεις τη ζύμη για την σπιτική τραγανή πίτσα. Ξεκινάς το ζυμωμα για την δική σου home made πίτα! Αφού πάρει η ζύμη όσο αλέυρι χρειαστε...
By NIKOS
Ποιος είπε ό,τι πρέπει να πετάξεις το μελάνι της σουπιάς; Ανάμειξε το μελάνι της σουπιάς με κόκκινο κρασί και χρησιμοποίησε το μείγμα για...
By NIKOS
Πρόσθεσε εκτός των άλλων υλικών 2 καρότα τριμμένα, μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. H σάλτσα θα δέσει και δεν θα είνα...
By NIKOS
Καθαρίζεις μηλαράκι; Δεν πετάμε τίποτα... Οι φλούδες του μήλου μπορούν να γίνουν το πιο φυσικό και αποτελεσματικό καθαριστικό για όλα τα...